Luchtverontreiniging

Luchtverontreiniging

Wilt u luchtverontreiniging tegen gaan? Ontdek dan nu de unieke luchtreinigers van Therapy Air van Zwitserse kwaliteit.

Vraag meer informatie, advies en prijzen aan van onze luchtzuiveraars en luchtreinigers:

Luchtreiniger - Luchtverontreiniging

Stap 1 van 2

Luchtverontreiniging

Luchtverontreiniging

 

Er is een link tussen luchtverontreiniging en een verhoogde kans op een hartaanval

Volgens een artikel dat recentelijk in de krant De Standaard verscheen gaat een verslechtering van de luchtkwaliteit gepaard met een verhoogde kans op een hartinfarct.

Het artikel verwijst naar een onderzoek van de VUB UZ Brussel waarin een link gelegd wordt tussen Belgische hartpatiënten die een hartaanval hadden en data over de stijgende luchtverontreiniging.


Luchtverontreiniging - hartaanval

Luchtverontreiniging


Uit het onderzoek blijkt dat het risico op een infarct bij een toename van 10 microgram fijn stof per kubieke meter al met 2,8% stijgt.

Een stijging van dezelfde hoeveelheid NO2 per kubieke meter verhoogt de kans op een hartaanval met 5,1%.

Mensen jonger dan 55 jaar lijken gevoeliger te zijn voor NO2 terwijl mensen ouder dan 75 jaar kwetsbaarder zijn voor het fijn stof.

Een sterke luchtverontreiniging kan dus zware gevolgen hebben voor uw gezondheid.


luchtreiniger of luchtzuiveraar prijs


Wat is luchtverontreiniging?

Het is van groot belang dat de lucht die u binnenshuis of op kantoor inademt van hoge kwaliteit is.

De voornaamste bronnen van luchtverontreiniging komen van buiten; de industrie, het verkeer, bouwwerven…

Deze processen produceren grote hoeveelheden fijn stof en schadelijke gassen zoals NO2.

Ook activiteiten binnenshuis, zoals de verbranding van hout of het gebruik van een centrale verwarming, kan de luchtkwaliteit doen dalen.

Fijn stof bestaat uit kleine deeltjes die makkelijk in uw longen terecht komen, met jaarlijks duizenden sterfgevallen als gevolg.

Luchtverontreiniging gaat namelijk gepaard met een hele reeks gezondheidsproblemen.

Naast de hierboven vermelde risico’s op hartaanvallen kan u last krijgen van de luchtwegen en allergieën, hebt u een grotere kans op zwakke longen, heeft het effect op het geboortegewicht van baby’s… .

Een verslechterde luchtkwaliteit vermindert dus drastisch uw comfort en gezondheid.

Bestrijd luchtverontreiniging met Therapy Air ®

De Therapy Air luchtreinigers zijn de ideale oplossing. De luchtreinigers verminderen de luchtverontreiniging op een efficiënte manier en garanderen zo een gezond binnenklimaat.

Bovenop het weghalen van allerlei soorten stof uit de lucht verwijderen ze ook ongewenste geuren, zorgen ze voor een betere nachtrust en bevorderen ze de luchtcirculatie binnenshuis.

De luchtreinigers lossen naast de luchtverontreiniging een groot aantal andere problemen en kwaaltjes op.

Doordat ze uitgerust zijn met een HEPA-filter zijn ze ideaal om kleine deeltjes als huisstofmijten te bestrijden.

Deze microscopische beestjes zijn onzichtbaar voor het blote oog en zijn een belangrijke oorzaak voor astma en allergieën.

De HEPA-filter trekt deze huisstofmijten uit de lucht en helpt op deze manier talloze mensen die een allergie hebben voor de huisstofmijt.

Daarnaast kan een luchtreiniger helpen bij het bestrijden van hooikoorts door het wegfilteren van de pollen uit de lucht en rekent hij af met schimmels en vocht, die beiden een nefast effect kunnen hebben op uw gezondheid.

Tenslotte verwijdert een Therapy Air luchtreiniger ook de rook- en tabaksgeur indien er binnenshuis gerookt wordt.

Dankzij een luchtzuiveraar worden schadelijke stoffen zoals aceton, teer, nicotine en stikstofmonoxide uit de lucht gehaald.


luchtverontreiniging

luchtverontreiniging


Hoe werkt een Therapy Air luchtreiniger?

De werking van de Therapy Air luchtreinigers is simpel. Door middel van een eenvoudig filtersysteem voorkomt de reiniger dat deeltjes van een bepaalde grootte doorgelaten worden.

Op deze manier kunnen tot 99,7% van alle ongewenste deeltjes verwijderd worden.

Daarbij stoot een Therapy Air toestel negatieve ionen uit die zich aan positief geladen deeltjes in de lucht hechten en zo een ontspannend gevoel creëren.

De unieke technologie van Therapy Air steunt op een systeem bestaande uit 5 luchtzuiverende filters die samen in een aangepaste behuizing zitten: een anti-statische filter die de grootste vuiligheden uit de lucht haalt, een anti-bacteriële filter die de kleinere deeltjes voor zijn rekening neemt, een HEPA-filter, een anti-allergene filter en ten slotte een actieve koolfilter die de ongewenste geuren verwijdert.

De ventilator zuigt eerst de lucht uit uw binnenruimte naar de filters, waarna de zuivere lucht door de ionisator verrijkt wordt met negatieve ionen.

Deze ionen gaan binden met de positief geladen stofdeeltjes in de lucht waardoor deze zwaarder worden en geheel verwijderd worden door het filtersysteem.

Het resultaat van dit stil en doeltreffend proces is een gezonde, zuivere lucht die in uw binnenruimte verspreid wordt.

Kies vandaag voor een gezonde binnenlucht met Therapy Air

De vele gezondheidsproblemen die gepaard gaan met een alsmaar slechtere luchtkwaliteit en luchtverontreiniging mogen niet blijven duren.

De Therapy Air luchtreinigers bieden met hun vele voordelen de ultieme oplossing voor een gezonder binnenklimaat om uw huis, kantoor of andere binnenruimte terug leefbaar te maken. Aarzel niet en kies nu voor een gezonde binnenlucht met Therapy Air.


luchtreiniger of luchtzuiveraar prijs


Luchtverontreiniging binnenshuis

In de wereld van vandaag is het niet alleen de lucht die we buiten op de straten van de stad inademen, maar ook de lucht binnen in onze huizen en kantoren, plaatsen waar we ons veilig en geborgen zouden moeten voelen, die als potentieel levensbedreigend is aangemerkt.

Luchtverontreiniging treft iedereen. Het is onmogelijk om je ervoor te verbergen. Het maakt niet uit waar we zijn, we zijn voortdurend omringd door verontreinigende stoffen en gifstoffen – vooral in onze eigen huizen.

We brengen bijna al onze tijd binnen door

Dat betekent dat we 90% van onze tijd gerecyclede lucht inademen. Wanneer lucht wordt gerecycled, vooral door reguliere ventilatiesystemen, bouwen stof, schimmel, bacteriën, virussen, sigarettenrook, verschillende chemicaliën en andere giftige stoffen zich voortdurend op, wat betekent dat hun concentratie toeneemt naarmate de lucht wordt hergebruikt.

Bij elke ademhaling ademen we 40.000 tot 75.000 stofdeeltjes in

De luchtverontreiniging in onze huizen kan 2, 5 tot wel 100 keer hoger zijn dan de buitenlucht. Met elke ademtocht ademen we 40.000 tot 75.000 stofdeeltjes in.

Gezondheidseffecten kunnen nog jaren na blootstelling optreden

– Hebt u ooit hoofdpijn of een geïrriteerde neus en keel gehad die maar niet over wilden gaan?

– Allergische reacties?

– Duizeligheid en vermoeidheid, zelfs na een goede nachtrust?

Deze symptomen kunnen gemakkelijk worden genegeerd of verklaard. Medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn, zoals aspirine of verkoudheidsmedicijnen, verbergen en maskeren ze, waardoor we niet op zoek gaan naar de oorzaak.

Symptomen

– Aanhoudende hoest, bindvlies irritatie, hoofdpijn

– Vermoeidheid, duizeligheid, allergische huidreactie, zwakte

– Begin van astma, frequente infecties van de bovenste luchtwegen

Blootstelling aan oplosmiddelen, schoonmaakmiddelen, pesticiden en andere vluchtige organische stoffen kan al deze symptomen veroorzaken, maar ook misselijkheid, epistaxis en dyspneu.

Zware metalen in de atmosfeer, zoals lood- en kwikdamp, kunnen het maag-darmkanaal aantasten en spierkrampen en beven, zwakte, persoonlijkheidsveranderingen en gehoorverlies veroorzaken, naast vele andere.

Biologische verontreinigende stoffen, zoals huidschilfers van huisdieren, schimmels en stofmijten, kunnen ook bijdragen tot de verspreiding van ziekten en infecties. Vaak kunnen ze onaangename symptomen veroorzaken, zoals benauwdheid op de borst, aanhoudende hoest en rhinitis.

Kachels, kachels, ovens en open haarden kunnen ons ook onwel maken. Duizeligheid, hoofdpijn, geïrriteerde ogen en een verhoogde frequentie van angina pectoris bij personen met coronaire hartziekten, plus veel van de andere eerder genoemde symptomen, kunnen door deze verbrandingsbronnen worden veroorzaakt.


luchtverontreiniging

luchtverontreiniging


Leeft u samen met een roker?

Omgevingstabaksrook (ETS), of meeroken, is net zo schadelijk als roken zelf, zo niet schadelijker. Irritatie van het bindvlies, piepende ademhaling, snurken, verergering van chronische aandoeningen van de luchtwegen, hartziekten en kanker zijn enkele van de gezondheidsrisico’s die samenhangen met meeroken.

Sick building-syndroom uitgelegd

Naarmate de technologie zich steeds sneller ontwikkelt en we steeds sneller nieuwere en modernere gebouwen bouwen, zij het met minder milieubewuste materialen, is er een nieuw soort ziekte gedocumenteerd, het zogeheten “sick building syndrome”.

Grote hoeveelheden giftige stoffen komen vrij uit vloeren, tapijten, plastics, meubilair, kleefstoffen, verf, vernis, moderne bouwmaterialen, synthetische stoffen en vele andere bronnen die worden gebruikt om kantoorgebouwen te bouwen.

Het Sick Building Syndrome veroorzaakt aanhoudende hoest, irritatie, hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, allergische reacties, zwakte, astma, irritatie en infecties van de luchtwegen.

Lage luchtkwaliteit op de werkvloer

Maar liefst 20% van de werknemers zegt dat hun prestaties worden belemmerd door de symptomen van dit Sick Building Syndrome en een vijfde van de beroepsbevolking zegt niet optimaal te kunnen functioneren als gevolg van de lage kwaliteit van de binnenlucht en luchtverontreiniging.


luchtreiniger of luchtzuiveraar prijs


Verbeteren luchtkwaliteit binnen

U denkt misschien dat de lucht in uw huis veel schoner is dan buiten. Wat als ik u zou vertellen dat de lucht in uw huis zelfs twee keer meer vervuild is dan de buitenlucht! Je zult me niet geloven! Het is waar, maar de EPA zegt dat de binnenlucht 2 tot 5 keer meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht, ongeacht of je in een industrieel of landelijk gebied woont. Vandaag gaan we het hebben over enkele manieren waarop u de luchtkwaliteit binnenshuis (IAQ) kunt verbeteren.

Er moeten een aantal redenen zijn. Laten we eens gaan kijken wat onze binnenlucht slechter maakt dan buiten. Zo kunnen we enkele stappen ondernemen om ze te vermijden en onze longen gezonder te houden.

Hier zijn de meest voorkomende verontreinigende stoffen in de binnenlucht:

– Biologische verontreinigende stoffen – bacteriën, virussen, huidschilfers van huisdieren, pollen, huisstofmijt, schimmel

– Vluchtige organische stoffen (VOS) – Uitstoot van verschillende huishoudelijke producten zoals verf, lijm, spuitbussen

– Zwevende deeltjes (PM2.5) – Uitstoot van kachels, verwarmingstoestellen, open haarden waar verbranding plaatsvindt

– Koolmonoxide (CO) – Uitstoot van kachels, kachels, tabaksrook

– Stikstofdioxide (NO2) – Uitstoot van niet-geventileerde kachels, tabaksrook, laswerkzaamheden

– Radon – Natuurlijk gevormd radioactief gas kan uit de ondergrond binnenkomen

Test uw binnenlucht kwaliteit op de eerste plaats.

We hebben allemaal wel eens last van slechte lucht. We kunnen niet gemakkelijk lucht inademen die vervuild is! Hoewel sommige giftige gassen, kunnen we niet testen, ruiken of zien. U kunt een goede luchtkwaliteit monitor om uw Indoor Air Quality (IAQ) te controleren.

7 manieren om binnen de luchtkwaliteit te verbeteren

U kent de bronnen die uw binnenlucht vervuilen. U kunt de vervuiling verminderen door gewoon wat voorzorgsmaatregelen te nemen. Hier zijn de 7 manieren waarop u de luchtkwaliteit binnenshuis tot 99% kunt verbeteren.

1. Ventilatie verbeteren

Laat de frisse lucht op natuurlijke wijze in uw huis komen. Zet de deuren en ramen van tijd tot tijd open. U kunt de airconditioner aanzetten om frisse lucht van buiten aan te voeren. Verbetering van de ventilatie is de eenvoudigste en effectiefste manier om de binnenlucht schoon te maken.

2. Vochtigheid stabiliseren

Houd de luchtvochtigheid binnenshuis op een gematigd niveau van 30-50%. Dit minimaliseert de groei van allergenen in de lucht, zoals schimmel en huisstofmijt. In de zomer neemt de luchtvochtigheid aanzienlijk toe. Gedurende deze tijd kunt u een airconditioner of ontvochtiger gebruiken om de vochtigheidsgraad binnenshuis op peil te houden.

3. Binnenruimte schoon houden

Weet u waarom uw vloeren en tapijten de meeste huidschilfers van huisdieren, huisstofmijt en andere allergenen in de lucht gevangen houden? Ja, het is de zwaartekracht, die ze naar de grond trekt en vasthoudt. Dus, reinig uw vloer en tapijt twee keer per week met een goede HEPA stofzuiger en was het filter regelmatig.

Houd uw meubels, huishoudelijke apparatuur waar verontreinigende stoffen vast te houden schoon. Gebruik voor het schoonmaken een micro vezeldoek.

Reinig regelmatig uw HVAC filters waar stofmijten, pollen, en andere verontreinigende stoffen worden gevangen. Vervang filters indien nodig. Reinig de luchtkanalen van HVAC units om schimmelgroei te verminderen.

4. VOC controleren

Vluchtige Organische Stoffen, beter bekend als VOC’s, zijn een belangrijke vervuiler van de binnenlucht. Ze zijn afkomstig van sommige van onze dagelijkse consumptieproducten. Luchtverfrissers, spuitbussen, verf, kleefstoffen, hobby producten zijn de bronnen van VOC-emissie.

U moet deze met zorg gebruiken, niet blootgesteld in de lucht houden wanneer u ze niet gebruikt. Gebruik VOC-producten in een uitstekend geventileerde ruimte.

5. Rook vermijden

Probeer roken in uw huis te vermijden. Het is een van de meest waarschijnlijke oorzaken van het verslechteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Sommige elementen uit sigarettenrook kunnen vastzitten in meubels en kleding.

Zorg voor een goede ventilatie van uw gas- of kerosine kachels en gewone kachels. Dit zijn de bronnen van reukloze gassen zoals CO en NO2.

6. Luchtzuiveraar aanschaffen

Er zijn een aantal bekende voordelen van luchtzuiveraars. Een goede HEPA filter luchtreiniger kan 99,97% van de belangrijkste luchtverontreinigende stoffen (pollen, schimmelsporen, huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren) verwijderen tot de kleinere verontreinigende stoffen (bacteriën, tabaksrook) die een grootte hebben tot 0,3 micron. Menselijk haar heeft een diameter van 50-70 micron.

Weinig echte HEPA filter luchtreinigers zijn effectiever, die tot 99,99% van de fijne luchtverontreinigingen zoals koolstofstof, fijne verbrandingsrook en zelfs virussen verwijderen. Om rookgeur te verwijderen, moet u een met actieve kool uitgeruste luchtreiniger kiezen.

Een luchtreiniger kan dus een effectieve manier zijn om uw binnenlucht zuiver en schoon te maken.

7. Kamerplanten in huis zetten

Kamerplanten kunnen een nuttige manier zijn om chemische stoffen uit de lucht te verminderen. Het kunnen zelfs huis decor elementen zijn. Vergeet niet om ze niet te veel water te geven, anders groeien er micro-organismen die in de lucht zwevende verontreinigende stoffen kunnen worden. Kamerplanten die goed gedijen bij weinig licht zijn perfect voor slaapkamers.


luchtverontreiniging

luchtverontreiniging


Schone lucht

Af en toe kunt u uw muren en plafonds schoonmaken. Test de aanwezigheid van radon in uw huis. Radon is een natuurlijk gevormd radioactief gas dat vanuit de ondergrond in uw huis terecht kan komen. U kunt het niet zien of ruiken, en het veroorzaakt longkanker.

Vacuumzakjes kopen voor uw vacuummachine? Klik hier


luchtreiniger of luchtzuiveraar prijs